DIY Croissant kaarshoudertje

Ik heb stiekem toch wel echt een zwak voor de croissant. Ik vind ze heerlijk, maar ook de vorm vind ik geweldig. Het maanvormige broodje…

by 

Ik heb stiekem toch wel echt een zwak voor de croissant. Ik vind ze heerlijk, maar ook de vorm vind ik geweldig. Het maanvormige broodje trekt gelijk de aandacht is en nog het allerlekkerste wanneer het net uit de oven komt. De croissant is lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Mmm…. Ja ik ben dol op croissants! En des te leuker vind ik deze nieuwe DIY. Ik had nog wat klei over van mijn eerdere DIY waarbij ik een leuk eierschaaltje maakte, dus besloot ik van de overgebleven klei een mini croissant kaarshoudertje te maken. Super simpel, maar zo leuk!

Wat heb je nodig

  • Zelfdrogende klei (Action)
  • Verschillende tinten bruine verf
  • Een klein kaarsje
  • Een (deeg)roller en een klein mesje
  • Vernis (Action)

Zo maak je het croissant kaarshoudertje

Heb je wel eens zelf croissantjes gemaakt? Wanneer je het deeg voor voor afbak croissantjes koopt zal je zien dat ze in een bepaalde vorm zijn gesneden. Het zijn een soort van langwerpige driehoeken die je op moet rollen. Deze vorm gaan we ook maken met de klei. Allereerst maak je hiervoor een platte plak van de klei door middel van een (deeg)roller.

Met een mesje snijd je er een langwerpige driehoek uit. Het leuke aan klei is dat je het zo weer bij elkaar kan pakken en er een nieuwe vorm van kunt maken. Dus lukt het de eerste keer niet zo goed, begin dan opnieuw.

Rol de klei op als een croissant en buig de uiteinden een beetje naar het midden toe. Lijkt het al een beetje op een croissant?

Zodra je vindt dat de croissant een mooie vorm heeft gekregen gaan we er een kaarsje in steken. Doe dit voorzichtig om de vorm van de croissant zo goed mogelijk te behouden. Het is belangrijk dat het kaarsje er goed in blijft staan en niet om kan vallen.

Laat de klei nu ongeveer 2 dagen drogen.

Wanneer het croissantje droog is kun je hem gaan verven. Ook met verven geldt; als het de eerste keer niet zo goed lukt, dan ga je er weer met nieuwe verf overheen. Neem desnoods een voorbeeld je een geschilderde croissant.

Nog een laagje vernis er overheen en klaar is het croissant kaarsenhoudertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *