Snel een opgeruimde woonkamer

Zodra het voorjaar begint krijg ik zin om alles weer lekker schoon en fris te maken. Maar als ik eerlijk ben dan vind ik het…

by 

Zodra het voorjaar begint krijg ik zin om alles weer lekker schoon en fris te maken. Maar als ik eerlijk ben dan vind ik het schoonmaken van het huis de rest van het jaar een “moetje”. Het is niet iets waar je graag veel tijd aan kwijt bent. Maar helaas ontkomen we er niet aan. Daarom is het des te fijner wanneer je een handige manier hebt gevonden om het huis op een snelle manier opgeruimd te hebben. Ik heb hier een paar tips voor om ervoor te zorgen dat je huis weer snel aan kant is en je dus meer tijd over kunt houden aan leuke dingen. Wel zo fijn wanneer je een drukke levensstijl heb. Dus hier komen mijn tips voor een snel opgeruimde woonkamer

Geef alles een vaste plek

De allereerste tip voor een opgeruimde woonkamer is het zorgen voor vaste plekken. Geef alles een vaste plek. Of dit nu in een lade is, in een kast is of dat je graag in het zicht wilt hebben, door alles een eigen plek te geven, kun je het ook op een snelle manier weer opruimen. Het is hierbij belangrijk dat je geen onnodige spullen bewaard. Bewaar alleen spullen die je mooi vindt, die dierbaar zijn of spullen die praktisch zijn.

Behoud deze vaste plek

Ik merk dat het best lastig kan zijn om spullen de vaste plek te laten behouden. Vooral speelgoed kan echt een dingetje zijn. Er wordt vaak speelgoed van boven naar beneden gehaald. En toch probeer ik zo veel mogelijk te zorgen dat alles aan het einde van de dag weer op de juiste plek ligt. Bouwblokken weer in de juiste opberglade, verkleedkleding weer in de verkleedmand, spulletjes van het poppenhuis weer bij elkaar en zowel de eettafel als de keuken weer helemaal op orde.

Ruim gelijk op wanneer je het niet meer nodig hebt

Het schiet er natuurlijk wel eens bij in, maar probeer zo veel mogelijk gelijk op te ruimen wanneer je het niet meer gebruikt. Ben je aan het koken? Doe dan de bakboter weer in de koelkast. Heb je je bord leeg gegeten? Zet het dan in de vaatwasser. Ga je naar bed en ga je je kleding de volgende dag niet nog een keer dragen? Doe het dan in de wasmand. Dit geldt ook voor speelgoed, reclamefolders, schoonmaakspullen en boodschappen.

Verzamel geen rommeltjes

Verzamel geen dingen die je niet wilt verzamelen. Dit klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Bewaar geen losse foldertjes, kranten, kassabonnetjes, producten die je niet meer gaat eten, etc. Wees ook hierin zo kritisch mogelijk. En heb je toch een paar dingetjes die je nog even moet bewaren? Doe ze dan in een bakje of la en ruim deze plekjes regelmatig op.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Vooral met kinderen merk ik dat opbergruimte heel erg belangrijk is. Wij hebben een paar grote opberglades en daar zit eigenlijk al het speelgoed in dat ze gebruiken. Ze weten precies waar ze moeten zoeken als ze willen spelen en ze kunnen het ook gemakkelijk zelf opruimen. Door opbergruimte logisch in te delen en bereikbaar te maken, zorg je ervoor dat je op een snelle manier de woonkamer weer opgeruimd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *