Zo laat je de woonkamer groter lijken

De woonkamer is een plek waar je waarschijnlijk best veel tijd doorbrengt. Wij tenminste wel. Het is de plek waar we de hele dag door…

by 

De woonkamer is een plek waar je waarschijnlijk best veel tijd doorbrengt. Wij tenminste wel. Het is de plek waar we de hele dag door zijn. Samen spelen, knutselen, kletsen, eten, tv kijken, etc. Het is dan ook wel erg fijn wanneer de woonkamer ruim genoeg is. Maar wat als de woonkamer niet heel groot is en je graag zou willen dat de woonkamer wat groter lijkt? Daarvoor zijn een paar handige tips die jezelf toe kan passen. Met een paar aanpassingen kun je er al voor zorgen dat je woonkamer ruimer, lichter en groter lijkt. Ik heb de tips onder elkaar gezet.

Lichte kleuren

Wil je de woonkamer groter laten lijken, dan is het natuurlijk verstandig om de muren lichte kleuren te geven. Denk aan mooie beigetinten, zandtinten en pastelkleuren. Ga naar de bouwmarkt en kies een paar tinten die goed bij elkaar passen en in dezelfde “kleurenfamilie” zitten. Neem een paar kleurenstaaltjes mee naar huis en houd ze tegen de muur aan. Op deze manier weet je zeker of de kleuren welke echt bij jou interieur passen. In een bouwmarkt is het licht vaak erg fel, waardoor je geen goed beeld van de kleur krijgt. Daarnaast heb je in de woonkamer te maken met lichtinval en staat een klein een stuk anders in een donker hoekje.

Er wordt ook vaak gekozen voor wit, maar wit straalt niet veel sfeer uit en is een minder fijne kleur om naar te kijken. Wit is namelijk best een “harde” kleur. Leg maar eens een A4 papiertje in de zon. Het is dan helemaal niet zo prettig om hier naar te kijken.

Geen drukke prints

Behang met een mooie print zijn erg geliefd, maar prints kunnen er ook voor zorgen dat een ruimte er kleiner uitziet. Kies daarom voor prints die niet te druk zijn of die uit niet zo veel verschillende kleuren bestaat. Er zijn erg veel mooie rustige behangsoorten te vinden. Neem ook hiervan eerst een staaltje mee naar huis om te kijken of het mooi bij de rest van het interieur past en vraag je ook gelijk af of de print niet snel gaat vervelen.

Spiegels en glas

Voeg een spiegel of glazen woondecoratie toe aan jouw woonkamer. Spiegels en glas hebben als eigenschap dat het licht weerkaatst, waardoor de woonkamer lichter en dus ruimer oogt. Daarnaast zorgt een spiegel voor meer diepte. Wij hebben een grote buffetkast in de woonkamer staan met glazen deurtjes. Doordat de glazen deurtjes het licht weerkaatsen is het eigenlijk altijd vrij licht in ons huis. Ben je niet zo dol op spiegels of glazen decoratie, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor parelmoer, metalen woondecoratie of een toffe discobal.

Meubels die goed passen

In een kleine ruimte wordt vaak gekozen voor wat kleinere meubels. Dit is aan de ene kant een heel goede keus, omdat je hierdoor voelde leefruimte overhoud. Maar pas er wel op dat de meubels niet te klein zijn. Door kleine meubels in de woonkamer neer te zetten oogt het sneller rommeliger en dus kleiner. Je kunt er dan ook beter voor kiezen om wat minder en wat grotere meubels neer te zetten en kleine tierelantijntjes weg te laten.

Doorkijk meubels

Plaats doorkijk meubels in de woonkamer. Hiermee bedoel ik kasten met glazen deuren, vakkenkasten en een bankstel op pootjes. Dichte kasten en bankstellen zonder pootjes ogen heel massief en maken de woonkamer dan ook een stuk minder ruim.

Lege vloer

Probeer de vloer zo leeg mogelijk te houden. Niet te veel spullen, meubels, kabels. Voeg wel een groot vloerkleed toe in de zithoek om de zithoek extra groot te laten lijken. Mocht je een nieuwe vloer willen aanschaffen, ga dan voor een egale vloer of een diagonale vloer. Dit soort vloeren laten de woonkamer ook een stuk ruimer lijken. PVC vloeren zijn momenteel erg populair en ook relatief betaalbaar. Bekijk van tevoren wel even welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming in dien jouw woning vloerverwarming heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *