DIY Eierschaaltje van zelfdrogende klei

Via Pinterest kwam ik een super leuke DIY tegen om zelf een heel leuk eierschaaltje te maken van zelfdrogende klei. Deze DIY past perfect bij…

by 

Via Pinterest kwam ik een super leuke DIY tegen om zelf een heel leuk eierschaaltje te maken van zelfdrogende klei. Deze DIY past perfect bij de Pasen, maar ook heel erg leuk is om gewoon in je servies kast te hebben staan. Ik heb het eierschaaltje in middels nagemaakt en ik ben er helemaal verliefd op! Het is echt een schatje. En het allerleukste is misschien wel dat hij heel gemakkelijk om te maken en heel budget is. Je gaat geen spijt krijgen wanneer je dit schatje gaat maken. Daarom deel ik vandaag met heel veel liefde deze leuke, simpele DIY om ook jouw eigen eierschaaltje te maken van zelfdrogende klei met lieve kleine hartjes.

Wat heb je nodig

  • Zelfdrogende klei
  • Een (deeg)roller
  • Een klein eierdoosje
  • Vernis
  • Rode verf of watervaste stift

Zo maak je het eierschaaltje met hartjes

Het is echt heel simpel om dit schattige eierschaaltje met hartjes te maken. En eigenlijk kost het ook helemaal niet veel. Allereerst heb je zelfdrogende klei nodig. Deze heb ik gekocht bij de Action. Hier is de klei in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk grijs en wit. Ik vind persoonlijk wit het mooiste en deze kleur is gemakkelijk over te verven in de andere kleur.

Om de vorm van het eierschaaltje zo mooi mogelijk te maken knip je de twee kartonnen punten uit het kartonnen eierdoosje. Zo kun je straks de klei er gemakkelijk overheen leggen.

De klei rol je uit als een platte lap dat net over het kartonnen eierdoosje kan vallen. De plekken waar een ei in hoogte te zitten duw je een beetje aan met je duim. Eventueel kun je een beetje water gebruiken om het mooi glad te maken.

Zodra er voor ieder eitje een plekje gemaakt is kun je de randen van het eierschaaltje gaan snijden. Ik heb het expres een beetje organisch gehouden, maar je kunt er ook voor kiezen om het eierschaaltje dezelfde vorm te geven als het kartonnen eierdoosje.

Nu laat je de klei ongeveer 2 dagen drogen.

Wanneer de klei droog is kun je het gaan verven. Ik heb mijn eierschaaltje eerst een laagje witte verf gegeven om de oneffenheden van de klei minder zichtbaar te maken. Je kunt het eierschaaltje ook bijvoorbeeld een lichtgeel of lichtroze kleurtje geven. Super schattig!

Als ook deze verf droog is kun je er hartjes op gaat tekenen of verven. Ik heb in eerste instantie rode watervaste stift gebruikt. Het voordeel is dat je erg mooi hartjes kunt maken. Het nadeel is dat de hartjes wat minder mooi op de klei liggen dat wanneer je verf gebruikt. Ik ben er daarom later nog met een beetje rode verf overheen gegaan, maar ik merkte wel dat wanneer je er vervolgens met vernis overheen gaat, dat de rode verf uit kan lekken. Om dit te voorkomen heb ik op elk hartje een druppel vernis laten vallen, zodat de rode verf niet uitgeveegd werd. Met rode verf zien de hartjes er wel mooier uit, maar stiekem raad ik wel aan om gewoon watervaste stift te gebruiken en eventueel twee laagjes stift aan te brengen.

Nog even goed laten drogen en het eierschaaltje met hartjes is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *